Malzemeler
200 gr dana biftek
2 Adet orta boy patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
- 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın.
- Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.
- Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin.
- Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin.
-Servis tabağına önce yoğurdu alın.
-Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın.
-1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
-Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin.
-Sıcak olarak servis yapın.